Навіґативний ланцюжок

Сучасний досвід виготовлення СУБ від Дікергофф
19 грудня 2019

Сучасний досвід виготовлення СУБ від Дікергофф

Останнім значимим та успішним проектом на виготовлення СУБ, де приймалась участь бетонним відділенням Дікергофф був проект будівництва конструкцій вхідної групи відділу продажів ЖК «Французький квартал» по вул. Васильківська, 137. Проектом було передбачено виготовлення конструкцій опірних балок перекриття складної конфігурації та одночасно самої плити перекриття. Складність забезпечення поставленої бетонної суміші полягала в великій висоті конструкції в цілому та надзвичайно густого армування, що в свою чергу унеможливлювало використання будь-яких засобів механічного ущільнення бетонної суміші. Таким чином, для забезпечення необхідної якості бетонної конструкції, було вирішено використання СУБ класу B30 CM з показником розпливу конуса 710-730мм.

 Загалом було необхідно поставити 350 м3 бетонної суміші, яка б не мала би схильності до явищ усадки бетону в місцях розміщення опорних балок, оскільки висота в розрізі в цих місцях складала 7,3 м. Для забезпечення необхідної долаючої здатності було необхідно розробити бетонну суміш з коефіцієнтом заповнення L-боксу з двома рядами вертикальних стержневих вставок H1 / H2 > 0,97 та розпливом конуса – 720мм. Збереженість реологічних властивостей, за умов виконання робіт в жаркий період, складала 3 години.

В даному випадку необхідно зазначити, що поставка такої бетонної суміші виконується лише за умови виконання всіх вимог до будівельних робіт, що містяться в спеціально розробленому нашими фахівцями технологічному регламенті, оскільки бетонні суміші такого типу мають дещо інші властивості на відміну від звичайних віброваних бетонних сумішей. Зокрема це вимоги до якості використовуваної опалубки, системи подачі бетонної суміші та догляду за виготовленим бетоном в цілому.

 Як результат маємо успішний досвід роботи та неабияку задоволеність клієнта.