Навіґативний ланцюжок

«ЮГцемент» філії ПРАТ «Дікергофф Цемент Україна» виповнилось 50 років
31 травня 2018

«ЮГцемент» філії ПРАТ «Дікергофф Цемент Україна» виповнилось 50 років

25 травня відбулась значна подія – виповнилося 50 років «ЮГцемент» філії ПРАТ «Дікергофф Цемент Україна».


В житті групи компаній Dyckerhoff в Україні в травні цього року відбулась значна подія – виповнилося 50 років «ЮГцемент» філії ПРАТ «Дікергофф Цемент Україна» (колишній Ольшанський цементний завод, смт. Ольшанське Миколаївської області). Сьогодні це найбільший завод на півдні України з виробництва цементу. 

Історія ЮГцементу складається з двох великих етапів: будівництва та розвитку заводу в радянські часи, та нової ери, що розпочалася з викупу в 2000 році контрольного пакету акцій відкритого акціонерного товариства «ЮГцемент» всесвітньо відомою промисловою групою Дікерго́фф. З цього часу зміни торкнулися кожної технологічної лінії, реалізовано багато інвестиційних проектів, Безпосередньо у виробництві модернізовано майже кожен з елементів обладнання.

Якщо трохи заринутись в минуле, то є цікавий факт, що ще до пуску обертової печі 25 травня 1968 року перший цемент вдалося випустити на привозному клінкері після помелу цементним млином №1. Машиністом була Єлькіна Євгенія Михайлівна, яка до цього працювала на Єманжелінському (пізніше Коркінському) цементному заводі. А клінкер для першого цементу був привезений зі Здолбунівського цементного заводу. Ось такий доленосний зв’язок поєднав теперішні «ЮГцемент» і «Волинь- цемент», а також «Дікергофф Коркіно» ще задовго до їх консолідації групою Buzzi Unicem. Пані Єлькіна стала почесним гостем на святкуванні ювілею. На урочисту церемонію святкування були запрошені працівники «ЮГцементу», керівники групи компаній Dyckerhoff в Україні, а також наші партнери: клієнти, постачальники, підрядники та регіональні представники державних органів влади. Лунали вітальні слова директора «ЮГцемент» філії Андрія Навроцького та генерального директора ПРАТ «Дікергофф Цемент Україна» Сергія Дудзяного. Працівники та гості почули привітання, слова віри та підтримки від голови підрозділу Центральної та Східної Європи «Дікергофф» Paolo Zelano та почесного представника групи Buzzi Unicem Gigi Buzzi.

Ювілей - це не просто час існування заводу, а й важлива річниця спільної роботи та руху в одному напрямку. Історія заводу підтверджує його вагомий внесок у розвиток цементної промисловості в Україні. І це було відзначено головою асоціації «Укрцемент» Павлом Качуром та її виконавчи директором Романом Скільським. Але «ЮГцемент» не лише виробляє цемент для розвитку галузі, а ще й відіграє значну соціальну роль в Миколаївському районі, турбуючись про розвиток місцевої громади, постійно допомагаючи школам і дитячим садкам, благодійним фондам, церквам, школам та багато іншого. Завод фінансує багато соціальних проектів. Найбільшими за історію заводу були будівництво школи в Ольшанському, спонсорство фестивалів повітряних зміїв, допомога благодійним фондам. З визнанням значного суспільного внеску заводу до привітань приєднались голова Миколаївської райдержадміністрації Алла Воробйова та заступник голови Миколаївської обласної ради Андрій Кротов. Для гостей заводу була організована екскурсія по виробництву. Партнери нашої компанії мали змогу побачити власними очима весь цикл виробництва цементу, починаючи від понтичних та сарматських вапняків в Григорівському кар’єрі і до дільниці відвантаження цементу. Професійна зацікавленість відвідувачів породжувала безліч питань до екскурсоводів: сировина, обладнання, технологічна схема, процес контролю якості. Побачене та почуте надало партнерам впевненості в якості виробленого продукту. До речі, стабільна якість Дікергофф відмічалася у привітаннях майже кожним клієнтом компанії.

Як і весь Дікергофф, завод є носієм культури гідного та відданого партнерства зі своїми клієнтами. Ідея командної єдності скрізь лунала під час урочистої вечері на березі Південного Бугу і знаком спільноти стала карта України, що була складена з побажань ювіляру. Окремі бетонні плитки, зібрані разом, символізували єдність та міцність всіх компаній та нашої країни. Підтримував святковий настрій гостей чудовий оркестр «Resonance». Віртуозне виконання класичними музикантами рок- хітів створило невимушену атмосферу для спілкування та відпочинку.

50 років заводу, з однієї сторони, це дуже серйозна і значуща дата. Півстоліття, протягом яких було багато різних подій, досягалися значні результати в роботі, відточувалися знання і навички висококваліфікованих працівників, а з іншої сторони це лише один з великих етапів розвитку компанії, яка вже маючи неоціненний досвід роботи. «ЮГцемент» – це справжня віддана команда професіоналів, яка поєднуючи німецьку якість та українську майстерність, постійно працює над тим, щоб в мінливих умовах сьогодення наш продукт стабільно залишався символом якості та надійності.